Nieuwsbrief aanmelding

Dick Heins maakte voor BMA een echt leuke kleurplaat. De kleurplaat, in de vorm van een strip,  is gebaseerd op ervaringsverhalen van cursisten. Cursisten vertellen vaak dat kinderen veel beter weten dan volwassenen dat je een assistentiehond niet moet afleiden. Daarom vertelt in het stripverhaal een kind tegen haar moeder wat wel en niet kan met assistentiehonden.

De kleurplaat-strip is natuurlijk bedoeld om in te kleuren. Maar kan ook worden gebruikt als voorlichtingsmateriaal. Zeker bij kinderen van de basisschool leeftijd. De verwachting is dat ook kinderen die hun spreekbeurt over assistentiehonden houden, het leuk zullen vinden de kleurplaat uit te delen. 

BMA-cursist model
BMA-cursist Maurice van den Hout stond model voor de strip. Maurice en Dick zijn bekenden van elkaar. Maurice fungeert wel vaker als model in producties van Dick. Zo is hij regelmatig te zien in de door Dick getekende puzzels van Jan van Haasteren.
Tekenaar Dick Heins heeft veel puzzel- en vakantie boeken ge├»llustreerd. Hij heeft ook getekend voor de Bobo, Junior Suske en Wiske en Mooie Keetje. Voor de Eppo tekent hij momenteel de strip 24 Hours. Sinds 2013 is hij toegevoegd aan de Jan van Haasteren studio en de Wasgij studio waar hij legpuzzels voor tekent.

Downloaden en bestellen
Klik hier om de kleurplaat te downloaden. Ook is het mogelijk de kleurplaat te bestellen. Stuur daarvoor een berichtje met je postadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan hoeveel exemplaren je wenst te ontvangen.