Over Stichting Bultersmekke Assitancedogs


Onder het motto 'samen het mogelijke mogelijk maken' leiden wij assistentiehonden op, bieden wij zorgondersteuning en werven wij de benodigde fondsen.
 

Opleiden van Assistentiehonden

Als landelijke organisatie zijn wij gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen met een beperking om de eigen assistentiehond op te leiden. Wij kunnen de volgende type assistentiehonden binnen ons teamcoachingsprogramma aanbieden voor volwassenen en voor kinderen:

  • ADL-assistentiehonden
  • Assistentiehonden voor mensen met autisme
  • Assistentiehonden voor mensen met een psychiatrische aandoening
  • Signaalhonden voor mensen met een auditieve beperking
  • Seizurehonden voor mensen met epilepsie
  • Assistentiehonden voor mensen met PTSS
  • Assistentiehonden voor veteranen

Zorgondersteuning

Binnen de zorgondersteuning coachen en begeleiden wij kinderen en volwassenen met een vorm van autisme of met problemen die psychisch / psychosociaal van aard zijn. Wij bieden hen de begeleiding naar zelfstandigheid en coaching van de communicatieve en de sociale vaardigheden.
 

Fondsenwerving

Niet iedereen komt in aanmerking voor een trainingstraject met de hond via de zorgverzekeraar. Onze fondsenwerving is vooral gericht om deze groep die geen vergoeding krijgt te helpen. Wij kunnen hun beperking niet wegnemen, maar wel hun wereld vergroten! Helpt u mee? Ga naar de pagina Steun Bultersmekke en doneer!

 

                     
 
         
 
Kinderen uit Alkmaar sparen voor assistentiehonden
Kinderen van de basisschool Liereland in Alkmaar hebben heel veel statiegeldflessen gespaard. In totaal wel voor 687 euro en 37 cent. En dat allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Afgelopen week ontving Jan Boerhoop een cheque met dit mooie bedrag uit handen van leerlingen en de Ouderraad van de school.

 
     
        
 
Start 2de lichting opleiding nieuwe instructeurs
In februari 2018 start Bultersmekke Assistancedogs de opleiding ‘Instructeur Teamcoaching’ met een tweede groep studenten. De opleiding duurt negen maanden en kwalificeert studenten in het begeleiden van mensen met beperkingen die zelf hun eigen hond tot officiële assistentiehond willen opleiden. De opleiding biedt theorie en praktijk, onder meer via colleges en stages. Informatiepakket is beschikbaar.

 
     
        
 
Doppen blijven binnenstromen voor opleiding assistentiehonden
2.100 Vuilniszakken vol plastic doppen. Eind juni lag bij inzamelpunt Wijchen een enorme berg te wachten voor het recyclebedrijf. Onder bezielende leiding van Theo van den Broek zijn van overal en nergens doppen bijeengebracht. De berg bleek zelfs te groot voor twee vrachtwagens. 200 zakken bleven achter. Een mooi resultaat: ruim 1.800 euro voor de opleiding van assistentiehonden.