Stichtingsbestuur


Het bestuur bestaat uit zeven leden. Hieronder stellen de bestuursleden zich voor. 


Patrice Hijsterborg
voorzitter Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat tot nu toe al bereikt is. Ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor de cursist en de hond. Het teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen hulphond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cliënten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend."

Patrice Hijsterborg is expert op het gebied van corporate communicatie en eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

Florian Blom
penningmeester Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben trots dat ik gevraagd ben om als bestuurslid een bijdrage te leveren aan deze unieke organisatie. Het ontstaan van Bultersmekke Assistancedogs en de groei die het daarna heeft doorgemaakt, laten duidelijk zien dat vele mensen geholpen zijn door de bijzondere wijze waarop medewerkers van deze organisatie omgaan met mens en dier. 

Mijn eigen ervaringen met honden zijn niet zo talrijk te noemen, maar het zorgt er wel voor dat ik mij keer op keer verbaas over de zorg en liefde die een assistentiehond kan geven. De toekomstplannen van Bultersmekke Assistancedogs maken me enthousiast. Ik ben onwijs benieuwd naar het slagen van ons voornemen om meer mensen de kans te bieden hun eigen hond tot assistentiehond op te leiden.

Afgelopen zomer heb ik mijn studie internationale bedrijfskunde in Rotterdam afgerond. De komende jaren wil ik mij focussen op mijn eigen ontwikkeling door middel van een vervolgstudie én praktijkervaring. Dat ik als bestuurslid van Stichting Bultersmekke Assistancedogs tegelijkertijd kan bijdragen aan de groei in het aantal nieuwe cursisten èn veel kan leren, is voor mij persoonlijk fantastisch. Als jongste van het bestuursteam hoop ik een innovatieve en ‘jonge’ kijk te geven op zaken, en te helpen waarborgen dat cursist en assistentiehond te allen tijde centraal staan."

Piet de Bekker
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Mijn naam is Piet de Bekker. Ik ben een enthousiaste gezondheidseconoom, expert op het gebied van het zorgstelsel, en mede-oprichter van Zorgvuldig Advies. Wij begeven ons in een zorgstelsel dat steeds ontwikkelt. Het werk van Zorgvuldig Advies gaat over duiden, inspelen en anticiperen op trends en ontwikkelingen in het zorgstelsel, op de verschillende zorgmarkten, in diverse zorgorganisaties, en bij alle soorten mensen die werkzaam zijn in en aan de zorg.

Vroeger was ik vooral bang van honden. Bij m’n zaterdagbaan als postbode had ik regelmatig een dobermann aan m’n vingers hangen. Maar inmiddels zie ik meerdere mensen in mijn omgeving die vol overgave zorgen voor hun trouwe viervoeter, en die er profijt van hebben doordat ze met hun hond meer buiten komen en bewegen, ze meer structuur en ontspanning hebben. Ja, de hond helpt en ondersteunt.

De methode van Bultersmekke Assistancedogs is daarbij verbluffend overtuigend: via een teamcoachingsprogramma trainen mensen met een hulpvraag zelf hun eigen hond. De band wordt enorm sterk, de zelfstandigheid en het gevoel van eigen waarde vergroot. Ze zeggen wel eens: ieder mens is co-producent van zijn eigen gezondheid. Dankzij de Bultersmekke-methode waarbij de hond een levend verlengstuk is van iemands persoonlijke levenssfeer, krijgt dat perspectief een frisse invulling en verbreding naar veiligheid en kwaliteit van leven. Dit past bij een zorgstelsel van de toekomst. Er loopt momenteel een onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van een signaleringshond bij epilepsie, maar de toegevoegde waarde voor de cursisten én het rendement van de investering staan voor mij buiten kijf. 

Ik maak me er graag sterk voor om de toegankelijkheid voor mensen en hun honden te vergroten, financiële hindernissen te overwinnen en dit initiatief langzaam maar gestaag te laten doorgroeien. Daarbij hoop ik vanuit mijn kennis en netwerk bij te dragen aan de verdere doorgroei van Bultersmekke Assistancedogs."

Maren Schaatsbergen
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben Maren Schaatsbergen en enorm verheugd om onderdeel uit te maken van Bultersmekke Assistancedogs. Zelf heb ik een ontzettend leuke en ondeugende labrador, Bram, waarmee ik graag het strand of bos opzoek. 

In mijn kennismaking met de stichting was ik al snel onder de indruk van de manier van werken en resultaten die de instructeurs sámen met de cursist en hond bereiken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om een bijdrage aan te leveren aan het opleiden van een groter aantal assistentiehonden. Goed dat de stichting zich inzet voor mensen die voor hun noodzakelijke assistentiehond geen vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar.

Als bestuurslid van de Stichting wil ik daar graag aan meewerken. In het dagelijks leven werk ik als consultant in de zorg. Ik studeerde geneeskunde en internationale bedrijfskunde. Met mijn kennis over deze sector en mijn medische achtergrond hoop ik dan ook Bultersmekke Assistancedogs een stap verder te helpen in het opleiden van assistentiehonden voor veel meer mensen voor wie deze voorziening van zo’n grote betekenis is.

Rob Klijn
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

Rob was jaren de boekhouder van Stichting Bultersmekke Assistancedogs en van 2015 tot 2018 penningmeester.

 

 

 

Yvonne Mol
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon samen met mijn partner Ans en Jip in het Noordhollandse Wognum. Jip is Ans haar assistentiehond. Hij is een Golden Retriever. Ik werk binnen de Gezondheidszorg als avond-, nacht- en weekendhoofd in een verpleeghuis. Gezondheid is het grootste goed en ik maak van dichtbij mee wat beperkingen voor iemand kunnen betekenen. Toen mijn vrouw een assistentiehond kreeg ging mijn hart open. Jip is Ans haar opgeleide assistentiehond via Bultersmekke. En je zag het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de zelfverzekerheid en de zelfwaardering groeien! Daarom wil ik actief mee werken om van de Stichting Bultersmekke iets moois te maken."

Annelies Steenbrink
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon in Rotterdam, ben vertaalster Engels van beroep en ben getrouwd met Wim. Wij zijn allebei van jongsaf aan hondenliefhebbers. Onze beide - inmiddels volwassen - kinderen groeiden op met honden (Golden Retrievers Quinta en Emma).
Via een artikel in de krant kwam ik in contact met Astrid en haar toenmalige assistentiehond Mellis. Dat contact groeide uit en vanuit mijn vak kon ik Bultersmekke Assistancedogs helpen met vertaalwerk. Van het een kwam het ander en zo werd ik bestuurslid van Stichting Bultersmekke."
 Joep Mourits
secretaris / kwartiermaker

Dagelijks aanspreekpunt voor de Stichting alsook coördinator doorontwikkeling van de Stichting.

Contactgevens
06 5536 4842 / j.mourits@stichtingbultersmekke.nl

 

 

                     
 
         
 
Groot onderzoek naar effecten epilepsie-hulphonden
Halverwege 2018 start een groot onderzoek naar de effectiviteit van epilepsie-hulphonden. Bultersmekke Assistancedogs is één van de partners in het onderzoek. Het onderzoek wordt verricht in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bultersmekke Assistancedogs is samen met Hulphond Nederland verantwoordelijk voor de opleiding van de epilepsie-hulphonden.

 
     
        
 
Record aantal mensen start programma teamcoaching
In 2017 zijn 49 mensen gestart met het programma teamcoaching. Niet eerder heeft Bultersmekke Assistancedogs zoveel nieuwe cursisten in een jaar kunnen verwelkomen. 'Wij zijn enorm verheugd dat steeds meer mensen met beperkingen hun eigen hond tot assistentiehond kunnen gaan opleiden', zegt Erika Bulters, algemeen directeur van Bultersmekke Assistancedogs. 'Tien jaar geleden zijn Joop Mekke en ik met veel ambitie gestart. Deze groei past goed bij ons motto ‘samen het mogelijke mogelijk maken’.'

 
     
        
 
Zes kersverse nieuwe instructeurs aan de slag
Bultersmekke Assistancedogs heeft er zes nieuwe instructeurs bij. Op vrijdag 26 januari namen de kersverse trainers het certificaat ‘Instructeur Teamcoaching’ in ontvangst. Resultaat van een jaar intensieve opleiding. Joop Mekke, hoofd opleidingen Bultersmekke Assistancedogs: ‘Prachtig om ons team van instructeurs te zien groeien met deze zes kanjers. Zij hebben laten zien de methode van de teamcoaching prima in praktijk te kunnen brengen. Onze cursisten zullen daar veel baat bij hebben.’