Landelijke Estafette

12 – 20 mei 2018

 

Samen door heel Nederland voor de Toegang van onze Assistentiehonden

20 mei 2018 is het 10 jaar geleden dat Erika Bulters en Joop Mekke besloten samen de opleiding van assistentiehonden anders aan te pakken. Tien jaar is een mooie mijlpaal. En hoe gaaf is het dat in die jaren bijna 200 mensen samen met hun eigen hond met succes het programma Teamcoaching hebben gevolgd.

Onder de cursisten van Bultersmekke Assistancedogs is het idee ontstaan om rondom het jubileum een landelijke estafette te organiseren waar alle cursisten aan mee kunnen doen. Een estafette die tot doel heeft om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden.

Landelijke Estafette

Gebruikers van assistentiehonden gaan samen met hun assistentiehond in negen dagen het hele land door. Dat doen zij met een eigen gekozen vervoermiddel: lopend, met de rolstoel, handbike, met de bus, de trein, auto. De assistentiehonden krijgen een stickerlichtje aan de riem omgedaan. Dit stickerlichtje wordt telkens doorgegeven aan de volgende assistentiehond op de route.

Welkomstickers

In elke stad/dorp/gemeente op de route plakken deelnemers welkomstickers op het raam van een bedrijf / winkel / praktijk / gemeentehuis / sportkantine of iets dergelijks. Zo plakken we door heel Nederland stickers en maken we de toegankelijkheid voor onze assistentiehonden zichtbaar!
Wil jij ook welkomstickers plakken maar ben je geen deelnemer aan de estafette? Tijdens de tocht kun je deze ophalen bij de organisatie, ook bij de start op 12 mei en de finish op 20 mei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Programma

Wil je gaan kijken hoe het de estafette verloopt, wil je deelnemers aanmoedigen? Heel graag. Hieronder het programma op hoofdlijnen. Klik voor details van het programma hier

Ook is de estafette te volgen via facebook: facebook.com/bultersmekke

zaterdag 12 mei
start in Den Haag op het Plein voor de Tweede Kamer. Startschot door Vera Bergkamp, TK-lid voor D66

zondag 13 mei
Noord-Holland

maandag 14 mei
Friesland en Groningen

dinsdag 15 mei
Drenthe en Overijssel

woensdag 16 mei
Overijssel, Flevoland en Gelderland

donderdag 17 mei
Gelderland en Noord-Brabant

vrijdag 18 mei
Limburg en Noord-Brabant

zaterdag 19 mei
Zeeland

zondag 20 mei
Utrecht
Finish in Wijk bij Duurstede

 

 

 

 

                     
 
         
 
Deelnemers gezocht voor onderzoek naar epilepsiehonden
Epilepsiehonden worden getraind om ondersteuning te bieden tijdens en direct na een epileptische aanval, bijvoorbeeld door een alarmknop te activeren en bij de patiënt te blijven tot hij of zij weer bijkomt. Omdat we nog onvoldoende weten wat een epilepsiehond betekent voor de gezondheid en het welzijn van mensen met moeilijk instelbare epilepsie, start deze zomer de EPISODE-studie. Voor dit onderzoek worden 35 deelnemers gezocht.

 
     
        
 
Burgemeesters doen mee aan Landelijke Estafette
Verschillende burgemeesters en wethouders doen mee aan de Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden. Van 12 tot en met 20 mei trekt de Estafette door alle provincies. Dit om aandacht te vragen voor het probleem dat, ondanks wetgeving, nog steeds mensen met assistentiehonden toegang tot publieke ruimten wordt geweigerd. Op de route zijn diverse clusterlocaties gepland voor manifestaties. Een prima moment in de route om met veel deelnemers en bezoekers de Estafette kracht bij te zetten.

 
     
        
 
15 juni: Nieuwe informatie- en intakedag in Utrecht
Op vrijdag 15 juni vindt de volgende ‘informatie- en intakedag’ in Utrecht plaats. De dagen blijken in een grote behoefte te voorzien. Na de eerste dag afgelopen najaar waren ook de dagen in januari en maart volledig volgeboekt. Vandaar dat voor 15 juni al de volgende staat gepland. Tijdens de informatie- en intakedag kunnen mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennismaken met Bultersmekke Assistancedogs. Daarnaast zijn er individuele intakegesprekken met Joop Mekke, Frijke Dijkstra en Erika Bulters.